Posted on

Sea-Doo a Dunán

Sea-Doo a Dunán?

Hazánkban egyedülálló módon kisgéphajóként vizsgáztathatóak a nálunk vásárolt Sea-Doo modellek nagy része. H-betűs hajólevelet kapnak, és minenhol lehet velük menni, ahol a hajózás megengedett. Tehát akár a Dunán is!

Hogyan lehetséges?

Pár évvel ezelőtt az akkori Sea-Doo RXT modellt egy hosszú és bonyolult procedúrának vetettük alá. Ennek során a szigorú szabványoknak való megfelelést vizsgálták – amiknek természetesen maradéktalanul megfelelt. Így a Lloyd németországi hajóépítő és minősítő cég az RXT modellekhez adott cégünknek átminősítési bizonyítványt.

Azóta ezt az eljárást kiterjesztettük a többi modellre is, így ma már a Spark típuson kívül bármely Sea-Doo kaphat H-betűs hajólevelet, azaz kisgéphajó minősítést.

Mivel ez a minősítés a Jet Power Hungary Kft és a Lloyd közötti szoros együttműködés kapcsán jöhetett létre, ezért kizárólag a nálunk vásárolt modellek kaphatják meg ezt a kisgéphajó megfelelőségi nyilatkozatot.

Mivel ezek a modellek immár valóban kisgéphajónak minősülnek, természetesen kisgéphajó vezetői engedély szükséges a használatához. Továbbá a kötelező hajófelszereléseket is meg kell hozzá vásárolni. Ezeknek beszerzésében is segítséget nyújtunk.